Сега четеш
Детето аутист в училище

Детето аутист в училище

Представяме ви „Наръчникът за обосновано включване на деца аутисти в училищна среда“. Той  е по прокет, финансиран от програмата Еразмус + и Европейския съюз, координира се от  Университета в Рен и включва 13 европейски партньори: родителски асоциации, медико-социални и здравни институции, университети, които са подпомагани както от преподаватели, така и от аутисти. Те са от Белгия, България, Испания, Франция и Италия. Голямото мнозинство от тези партньори имат пряка връзка с аутистични деца, юноши или възрастни аутисти. От българска страна партньор по проекта е сдружение „Дете и пространство“.
Наръчникът е написан с много желание от всички партньори, които предават своя опит на родители на деца с аутисти, на техни възпитатели и учители, на професионалисти…
Може да го прочетете ТУК
Може да видите и документалния филм „Нещо, което можем да кажем“ с български субтитри. Ще чуете гласа на децата аутисти и на родителите. Нещо повече, ще видите порасналите деца аутисти и ще чуете какви са били техните трудности и какво им е помогнало да се справят, какво правят сега като млади възрастни, какво място са си намерили в света на другите.
Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре