Сега четеш
Когато фактите говорят…

Когато фактите говорят…

Момчета или момичета се раждат повече? На колко часа се равняват безсънните нощи на родителите покрай мъниците им? И още какви ли не въпроси си задавате, когато вече имате деца. Ето и отговорите, основани на медицински изследвания и статистически данни.

 

Взаимодействие между майката и детето

Медицински изследвания показват, че ако по време на бременността майката се разболее или страда от увреждане на някой орган, бебето от утробата й изпраща стволови клетки, за да е възможно възстановяването.

 

Изобретение за деца

През 1920 г. в Америка било много популярно едно странно изобретение – детски железни клетки, които висели от прозорците на жилищата и така позволявали на майките да икономисат време от разходките.

 

Вкусови рецептори

При новороденото вкусовите рецептори са 3 пъти повече, отколкото при средностатистическия възрастен човек.

 

Ползата от кърменето

По данни от изследвания през 2013 г. кърменето може да намали с 22% риска за жената от развитие на болестта на Алцхаймер.

 

Медицинско наблюдение

Изследвания показват, че при жени, които през бременността започнат да хъркат, има голяма вероятност да родят дете с поднормено тегло.

 

Циркулация на кръвта

Количеството циркулираща кръв в организма на новороденето спокойно може да се събере в една чаша.

 

Брой памперси

От раждането си до възрастта, когато започне да ползва гърне, детето използва средно около 8000 памперса.

 

Отсъствие на бактерии

Децата се раждат без никакви бактерии в организма си.

 

Недоспиване на родителите

През първите две години от живота на детето си младите родители губят приблизително около 4380 часа от пълноценния си сън, което се равнява на почти 6 месеца.

 

Факти за левичарите

Медицинско изследване показва, че недоносените деца по-често са левичари.

 

Количество на новородените

По статистически данни на всеки 3 секунди се ражда дете на нашата планета Земя.

 

Всеки трябва да се бори за живота си

Сред недоносените деца има много хора, които са променили света с делата си: Чарлз Дарвин, Нютон, Наполеон Бонапарт, Марк Твен, Жан-Жак Русо, Чърчил, Пикасо.

 

Работа на сърцето

В момента на раждането сърцето на детето бие със скорост 180 удара в минута. След няколко часа сърцебиенето стига до 140 удара в минута. На 1 година сърцето вече бие със 115 удара в минута, а средното количество удари при възрастния човек в състояние на спокойствие е 70-80 удара в минута.

 

Развитие на човешкия мозък

След раждането мозъкът увеличава своя размер повече от два пъти, като до първата година достига 60% от размера на мозъка на възрастния. Своят пълен размер достига до предучилищна възраст, но развитието му продължава докъм 20-25 години.

 

Съотношение между момичета и момчета

Без да обръщаме внимание на това, че шансовете да родите момче или момиче са 50 на 50, реалните цифри не винаги съвпадат. Статистическите данни показват, че на всеки 100 момичета средно се раждат по 105 момчета.

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре