Сега четеш
„Малките герои“

„Малките герои“

Проучвания показват, че красивата и цветна среда в детските болници намалява смъртността, продължителността на болничния престой и необходимостта от прием на болкоуспокояващи. Именно това си поставя за цел и инициативата „Малките герои“, която ще преобрази детското отделение на „Пирогов“ в приказно и приятно място за децата и техните семейства. Проектът за модернизиране на детското отделение е на Фондация „Америка за България“ в партньорство с ИКЕА и други организации, които са се заели с нелеката задача да превърнат рецепцията, фоайетата, местата за изчакване, коридорите и стаите за игра в „Пирогов“ в едно цветно и мотивиращо пространство.

“Чрез тази инициатива ще се създаде антистресова среда за всички деца. Това ще бъде полезно както за малките пациенти, така и за техните родители. В „Пирогов“ се намират уникални за страната медицински звена като секцията по детска хирургия, детска неврохирургия, детска урологична и детска травматологична клиники. Поради това проектът е изключително важен”, каза проф. д-р Асен Балтов, новият директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Очаква се инициативата „Малките герои“ да приключи окончателно през септември, когато ще бъде и официалното откриване на отделението.

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре