Сега четеш
Трите най-често използвани от децата приложения. Какво трябва да знаем

Трите най-често използвани от децата приложения. Какво трябва да знаем

YouTubе /YouTubе Kids

Децата най-често използват YouTube, за да гледат видеоклипове и филмчета или за да играят игри. Освен традиционния YouTube все по-голяма популярност набира и специалното приложение за деца YouTubе Kids, което има редица предимства – одобрено от самия родител съдържание, потребителски профили за деца, история на гледане, контрол на търсенето, таймер за ограничаване на времето за ползване на приложението, сигнализиране и блокиране на неподходящи клипове.

Viber

С тръгването на детето на училище най-използвано става приложението Viber. Учениците го харесват заради хилядите уникални стикери и ГИФ-ове, които използват, общувайки помежду си. Добре е да знаете обаче, че то не е предназначено за деца под 14 год. и не предлага специални защити за деца. Комуникацията е криптирана и трудно проследима, а понякога във Viber групите децата стават обект на тормоз от свои връстници или по-големи деца.

Tik Tok

Все по-голяма популярност сред децата в България набира и Tik Tok, който дава възможност за създаването на кратки клипове на фона на популярни песни. Политиката на TikTok не позволява регистрацията на деца под 13-годишна възраст, но ако все пак детето ви има профил, добре е да се погрижите за сигурността му – направете профила поверителен, определете кой може да коментира видеата и да изпраща съобщения. Запознайте се и с опциите за докладване и блокиране.

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре