Сега четеш
Акробатичен рокендрол за деца

Акробатичен рокендрол за деца

Акробатичният рокендрол е симбиоза между спорт и танц. Какво още е характерно за него, коя е подходящата възраст за практикуване, има ли рискове от травми… За акробатчиният рокендрол разговаряме със Силвия Плочина.

 

Какво е характерно за акробатичния рокендрол?

Това е много красива симбиоза между спорт и танц.
Красиво танцово изпълнение, съчетано с изпълнение на различни по вид акробатични елементи. При децата акробатичните елементи са в много лека форма, но достатъчно атрактивни. Част от хореографията са. При по-големите, с вече натрупан опит, акробатичните елементи стават по-сложни.На каква възраст можем да запишем детето на акробатичен рокендрол?

Желателно е децата да стартират на възраст след 6 години. Тогава психиката им е готова за физическото натоварване, характерно за акробатичния рокендрол. Готови са да изпълняват поставените задачи, съсредоточени са през по-голямата част от времето и остават в залата без присъствието на родител.

 

За момчета или за момичета е по-подходящ?
Подходящ е за и за двата пола. В най-чистата и популярна форма е танц в двойка – между момиче и момче. Съчетава силата на мъжа и елегантността на жената.
Разбира се, другата най-популярна форма са формейшъните от момичета, които в последните години се развиха изключително много. Такава група имаме и в Dance Station Bulgaria, която през последните две години усилено се готви да достигне своите спортни върхове.Има ли риск от травми?

Както при всеки спорт и танц, травмите не са изключение.
Къде навехнат глезен, къде пресрещнат пръст или посиняла от силен хват ръка. Неща, нормални за физическото натоварване. Без тях няма как. Всяка травма е породена от страх, невнимание и подценяване на настоящата ситуация. Ако детето и преподавателят внимават, рисковете са минимизирани… Но като цяло спортният рокендрол е един от спортовете с най-малко травми по време на тренировка и състезание.

 

Защо да изберем акробатичния рокендрол?

Както всеки спорт и акробатичният рокендрол развива качества като сила, гъвкавост, бързина, пъргавина, ловкост. Възпитава в децата отговорност, точност, уважение и борбеност. Танцът в този спорт заема огромна част в едно съчетание и винаги пресъздава история, учи на ритмичност и последователност. Стараем се децата да получат адекватно отношение към стойностните неща в живота.

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре