Сега четеш
Защо е важно детето да се смее

Защо е важно детето да се смее

Смехът на детето е свързан с неговото развитие. Колкото повече се смее хлапето, толкова по-добре. И това е прекрасно, защото има толкова много поводи за радости!

Учените са доказали, че радостта е отличен двигател за усвояване на нови знания. С помощта на усмивките и смеха децата се обучават много по-бързо. Положителните емоции въздействат на дейността на мозъка и стимулират такива качества като гъвкавост на ума, нестандартно мислене, творчество. Между другото това важи с пълна сила и за възрастните, които постоянно се шегуват и се смеят.

Шегите подобряват настроението, създават безгрижна атмосфера, помагат да се отпуснем. Полезно е децата да се смеят, веселят, забавляват. Но и трябва да знаете кога да ги спрете. Да разсмеете едно дете не е никак трудно, както може би ви се струва. Достатъчно е да направите някоя смешна физиономия и да поиграете заедно например на „развален телефон“. Но е добре да имате мярка и да не се стига до прекалена превъзбуда на детето, защото после трудно ще успеете да овладеете ситуацията. След заразителния смях „превключете“ на по-спокойни занимания, докато „веселото“ още не е съвсем извън контрол.

 

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре