Сега четеш
За децата, защото ги обичаме истински!

За децата, защото ги обичаме истински!

На 5 април, в навечерието на Световния ден на здравето, Българската педатрична асоциация и Асоциация Родители дадоха старт на най-мащабната инициатива в обществена полза – построяването на НОВА МНОГОПРОФИЛНА УНИВЕРСИТЕТСКА ДЕТСКА БОЛНИЦА – ДЕТСКИ ЗДРАВЕН ПАРК.

Събитието се проведе в Централния военен клуб, София, където над 300 гости се присъединиха към една всеобща мечта – създаването на най-добрата болница или пространство, в което ще има място за природа и технологии, за игри и учене, за сълзи и радост, за молитва и изцеление, за сбогуване и посрещане, за болни и здрави, за подкрепа и вдъхновение. Място, където ще се раждат здравните политики за децата. Място, където всички възрастни – родители, лекари, специалисти по здравни грижи, психолози, социални работници, рехабилитатори, клоуни, учители, професори, специализанти задружно да отвоюват територията на детското здраве.

Водещ на събитието бе Мария Андонова от „Здравето отблизо“ по БНТ1, а в програмата се включиха талантливите деца от НМУ „Любомир Пипков“ и вокална група „Мечо пух“, квартетът от Софийска филхармония, Институтът за съвременно изкуство и терапия „Либера“, както и медицинските клоуни д-р Пипи и д-р Куку от Клиниката по педиатрия и детска кардиология към Националната кардиологична болница.

 

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре