Сега четеш
Как да помогнем на детето с хомеопатия при: възпаление на ушите

Как да помогнем на детето с хомеопатия при: възпаление на ушите

Острият среден отит е често срещан в детската възраст. Възпалението на средното ухо обикновено има рязко начало, в повечето случи настъпва на фона на неколкодневна хрема и може да отзвучи спонтанно в рамките на 2-3 дни. Трябва да се знае обаче, че то може да протече и с различни усложнения, поради което преценката за поведението при всеки конкретен случай се прави от лекар специалист по УНГ болести.

Все пак е полезно да се познават някои от често използваните в тази ситуация хомеопатични медикаменти. Те могат да допълнят предписаното от УНГ специалиста и да допринесат за облекчаване на симптомите и за по-бързо овладяване на възпалението.

Arsenicum album 9 CH – използваме този медикамент при нощно начало на оплакванията, пареща болка в ухото и облекчаване на болката при затопляне (детето инстинктивно покрива ушенцето с ръка).

Belladonna 9 CH – даваме този медикамент при внезапно начало, пулсираща болка в ухото и повишена температура.

Ferrum phosphoricum 9 CH – използваме при по-постепенно начало и не толкова голяма сила на оплакванията.

Chamomilla vulgaris 9 CH – медикамент, подходящ при болки в ухото, свързани с прорязване на ново зъбче. Често едната бузка на детето е бледа, а другата – зачервена.

Виж още

Capsicum annuum 5 CH – този медикамент използваме при тъпа болка в ухото, която се „спуска” и към костта.

Медикаментите, които са най-близко до характеристиката на оплакванията, могат да се приемат по 5 гранули за смучене на всеки 1-2 часа или по-рядко в зависимост от интензитета на симптомите.

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре