Сега четеш
Инхалациите: защо са важни, как помагат…

Инхалациите: защо са важни, как помагат…

Методът на лечение на заболявания на дихателните пътища чрез инхалации е признат като много ефективен и безопасен.

Инхалаторната терапия дава възможност за бързо, прицелно въздействие върху зоната на възпаление, което от своя страна повишава ефективността на провежданото лечение и понижава риска от странични въздействия върху другите органи.

Важно е инхалациите при деца да се извършват само със специално конструирани за целта инхалаторни устройства. Най-масово разпространени са компресорните инхалатори. Те са доста шумни и много деца се плашат при първите инхалации, но бързо свикват с тях.

Най-често в практиката се изписват инхалации с физиологичен разтвор. Важно е да се знае, че те не могат да се предозират. В случаи на тежък ларингит се правят на всеки час, дори и по-често. Не така стоят нещата с инхалациите с фармакологичен агент (например вентолин или пулмикорт). В тези случаи показанията, точната доза и честота на приложение се определят задължително от педиатър. В инхалаторите не се поставят непригодени за това разтвори като лайка, сода и т.н. Те не само, че могат да доведат до повреда на апарата, но и до алергични или токсични реакции при пациента.

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре