Сега четеш
Джейми Оливър започва кампания в подкрепа на кърменето на обществени места

Джейми Оливър започва кампания в подкрепа на кърменето на обществени места

Джейми Оливър съобщи, че с жена си Джулс очакват петото си дете и че започва кампания за кърменето на обществени места.

Само преди броени дни световно известният готвач не скри радостта си от победата относно „данък захар“ във Великобритания. От 2018 г. поданиците на кралицата ще имат нов данък върху вредните храни като средство за борба срещу детското затлъстяване. Джейми Оливър от години води борба нездравословната храна в училищата да бъде заменена от здравословни ястия.

Вдъхновен от този успех, Оливър започва и новата си кампания за свободно кърмене на публични места, като изтъква, че това също е мярка срещу детското затлъстяване. Той предупреждава, че изкуствените млека водят до затлъстяване, а кърменето и след 6-тия месец от раждането понижава риска от рак на гърдата. По думите му „всички майки трябва да са свободни да кърмят, където си поискат“.

По радио „LBC Radio“ Оливър обясни, че кампанията за кърменето е „само началото на историята“ в битката му за здравословно хранене на децата. Още по време на интервюто е бил прекъснат от недоволни слушатели, включили се в ефир по телефона.

Проучване на Организацията за обществено здраве в Англия от миналата година показва, че една трета от англичанките се срамуват да кърмят на публични места. Всяка пета майка е имала проблем с околните хора, когато е опитала да кърми.

Източник: http://www.nzherald.co.nz/lifestyle/news/article.cfm?c_id=6&objectid=11607888

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре