Сега четеш
Как да изберем правилната ученическа раница за детето ни?

Как да изберем правилната ученическа раница за детето ни?

Изборът на раница е от голямо значение за здравето и правилното развитие на детето ви. Тя трябва да отговаря на следните изисквания:

Тегло Раницата заедно със съдържанието не бива да превишава 10-15 % от теглото на детето, т.е. ако вашият първокласник тежи около 25 кг, раницата с всичко в нея не бива да надхвърля 3-4 кг.

Ширина Не бива да превишава ширината на раменете на детето. Препоръчително е височината на чантата да е не повече от 30-40 см, така че да не достига краката на детето, когато е на гърба му.

Ремъци Трябва да имат възможност за регулиране, за да може чантата да се носи и когато детето е облечено само по блузка, и когато е с дебело зимно яке, без това да създава дискомфорт.

Гръб Препоръчително е да е с твърд гръб.

Цвят За безопасността на детето по улиците е добре раницата да бъде в ярки, сигнални цветове.

За да не се стига до гръбначни изкривявания или травми, научете детето да поставя раницата на масата или чина, преди да я сложи на гърба си. Създайте му навик всеки ден да я изпразва напълно и да слага в нея само необходимите неща. В началото, докато изгради това умение, е препоръчително да подреждате заедно с него чантата или да я проверявате, след като то я е подредило. Договорете с учителката част от пособията да остават в училище, така че децата да не носят излишна тежест. Ако се налага, включете останалите татковци и майки от класа, за да осигурите шкафчета, в които децата да оставят принадлежностите си през седмицата.

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре