Сега четеш
Кърмените деца са по-здрави

Кърмените деца са по-здрави

Кърменето може да предпази децата от стомашни увреждания, белодробни инфекции, астма, екземи, алергии, а също и от наднормено тегло и от развитието на диабет в по-късна възраст. Това сочат данните от наскоро проведено проучване на специалисти от Faculty of Life Sciences at Copenhagen University в Дания.

За целите на проекта те изследвали хранителния режим на 330 деца на възраст 9, 18 и 36 месеца. В хода на изследването учените стигнали до откритието, че бебета, които се хранят с кърма, се развиват по различен начин от тези, които се хранят с нейни заместители.

Доказано било, че кърмата намалява нивото на хормона на растежа (IGF-1) и на инсулина в кръвта, което забавя скоростта на растеж, дори и след като детето започне да консумира твърди храни. Бавното покачване на килограмите пък се смята за насърчаващо здравословния начин на хранене. Авторите на изследването установили, че колкото по-дълго бебето се храни с майчина кърма, толкова по-ниско ще бъде теглото му, когато стане на 18 месеца. Това предполага, че детето има значително по-малък риск от натрупване на излишни килограми през своето детство.

Виж още

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре