Сега четеш
На урок по класически балет

На урок по класически балет

Ако искате да подарите на детето си уроци по танц, музика, ритъм, изящество, поезия, може да го запишете на класически балет. А ако това е било и вашата детска мечта, не е късно да я реализирате. Има школи за балет както за деца, така и за възрастни. Маша Илиева, ръководител на Балетна школа „Маша Илиева“, със сигурност ще ви вдъхнови да дадете възможност на детето си, а и на себе си да се запознаете с този вид изкуство.

 

Много момиченца мечтаят да бъдат балерини. Лесно ли се става балерина?

Разбира се, че не! Както във всяка професия, така и в балета, за да се научиш да танцуваш красиво, се изисква много време, през което трябва да се усвоят различни движения. Ежедневният труд е неизбежен, ето защо не всички, които обичат балета, постигат мечтата си да танцуват на голяма сцена.

 

Всяко ли дете може да бъде записано на балет или е необходимо да има определени дадености?

Абсолютно всяко дете може да се запише на балет, стига да няма медицинска забрана.

 

На каква възраст е желателно да започнат първите уроци по балет?

Още от ранна детска възраст може да се започнат уроци, но те включват по-елементарни движения. Изискването е децата да са навършили 3 години.

 

Балетът само за момиченца ли е подходящ или и за момчета?

Еднакво подходящ е и за двата пола. За момичетата е важно, че придобиват грация, красива фигура и походка. При момчетата балетът развива ловкост, атлетична мускулатура и сила в ръцете. И в двата случая балетът повишава координацията, развива музикалните способности.

 

Как протичат уроците по балет – в група, индивидуално, какви са упражненията?

За предпочитане са груповите занимания. Така се появява състезателният елемент, децата стават обективни, по-лесно разбират изискванията на педагога, гледайки се едно друго. В началото упражненията са за обща физическа подготовка, като постепенно се усложняват, за да могат впоследствие да се изпълняват сложни фигури по време на танц. Индивидуални занимания се препоръчват в по-голяма възраст с цел повишаване на квалификацията, подготовка за конкурс, изпити и др.

 

Какви качества и умения развива у детето класическият балет?

Обучението по класически балет е комплексна програма, която включва физическа подготовка на тялото, работа с музикален съпровод и концентрация по време на изпълнение! Дисциплината се изработва в процеса на работа.

 

Защо да запишем детето на балет?

Балетът е учебник по култура! Всеки, докоснал се до това изкуство, е останал завинаги почитател не само на танца, но и на музиката, живописта и поезията…

 

Вече има и школи за балет за възрастни. Какви ще са ползите за мама, ако и тя се запише на балет?

Това е прекрасен шанс за тези, които не са могли да учат балет като малки!

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре