Сега четеш
Прави ли музиката по-умни децата ни

Прави ли музиката по-умни децата ни

За ползите от музиката разказва Златка Василева, музикант, преподавател по музика, музикотерапевт и водеща на ранно развиващи музикални занимания за деца:

„Музиката създава позитивни усещания, дава възможност на децата да се себеизразят, оказва влияние върху цялостното им развитие. Тя активира множество мозъчни центрове и спомага за изграждането на нови невронни връзки, като по този начин оказва влияние върху начина, по който мозъкът обработва информацията. Установено е, че още в пренаталния етап от развитието си децата могат да разпознават звуци и музикални мотиви и да реагират на тях. Интересен факт, подкрепящ теорията, че децата започват да „учат” още в утробата, е, че плачът на новородените деца следва мелодиката на майчиния език. Например, плачът на френските бебета има възходяща мелодика, каквато е характеристиката на френския език, докато немските бебета плачат с низходяща мелодика.

Хубаво е музиката, която подбираме за децата си, да е разнообразна като стил и жанр и да бъде стойностна и качествена. Най-често децата се запознават със света на музиката и формират музикалния си вкус чрез предпочитанията на родителите си и това, което се слуша у дома.“

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре