Сега четеш
3 проблема, 3 хомеопатични решения

3 проблема, 3 хомеопатични решения

През последните години хомеопатията придоби голяма популярност и все повече родители започват да разчитат на този щадящ, ефикасен и безвреден алтернативен метод на лечение. Ако и вие попадате сред нейните привърженици, предлагаме ви да се запознаете с няколко типични за лятото здравословни проблема и тяхното решение. Разбира се, преди да предприемете лечение на детето, задължително се консултирайте с вашия лекар хомеопат, препоръчва д-р Томова.

 

Проблем: на детето му прилошава при пътуване с кола

Решение: Това е често срещан проблем в детска възраст, който в повечето случаи отшумява спонтанно с израстването на детето. Подходящите хомеопатични медикаменти, които могат да спомогнат за преодоляване на гаденето и повръщането по време на път, се определят в зависимост от специфичните характеристики на проблема. Могат да бъдат приложени много монопрепарати, но най-често използван е специалитетът „Кокулин”. От него се препоръчва прием на 2 таблетки за смучене 3 пъти дневно в деня преди пътуването, 2 таблетки точно преди отпътуването и после по 2 таблетки при всяка поява на оплаквания (ако е необходимо – на всеки час). За малките деца таблетките могат да бъдат дадени и разтворени в малко вода.

Допълнително би помогнало и ако се масажира акупресурната точка P-6, която се намира от вътрешната страна на предмишницата, във вдлъбнатината по средната й линия, на около 2-3 пръста над свивката на китката.

 

Проблем: детето има разстройство

Решение: Разстройството при децата може да бъде в резултат на хранителна грешка или на вирусна или бактериална инфекция. Желателно е да се направи консултация със специалист, който да прецени тежестта на състоянието, правилния терапевтичен подход и необходимостта от провеждане на специфични изследвания. Като първа реакция, докато успеете да проведете консултация със специалист, може да разчитате на няколко хомеопатични медикамента, чието прилагане не изключва използването и на други конвенционални медикаменти по усмотрение на лекуващия лекар. Ако в основата на оплакванията стои подозрението, че се дължат на консумацията на неподходяща или не съвсем прясна храна, чудесно решение е Arsenicum album 9 CH (особено в случаите, когато разстройството е придружено от парещи повръщания, както и когато има усещане за парене и раздразване в областта на ануса). При обилна, водниста диария със съпътстващо подуване на корема и много газове подходящ е Podophyllum peltatum 9 CH,който върши и добра работа в случаите на преяждане с пресни плодове. Aconitumnapellus 9 CH се използва, когато оплакванията се появяват в резултат на излагането на рязка температурна промяна (силен студ или горещина). China rubra 9 СН е медикамент, подходящ при всяка диария, защото е свързан с усещането за отпадналост в резултат на загубата на течности. Magnesia phosphorica 9 CH се използва при спастични болки в коремчето. Всички изброени медикаменти се дават по 5 гранули за смучене (или разтворени в малко вода) с честота според ритъма на оплакванията, т.е. колкото са по-изразени, толкова по-чести са приемите, включително и на всеки 1-2 часа.

 

Виж още

Проблем: нараняване на детето

Решение: Един от задължителните хомеопатични медикаменти, които трябва да предвидите в домашната аптечка, специално за случаите на нараняване, е Arnicamontana 9 CH. Това лекарство е подходящо при всякакъв вид наранявания и дадено неколкократно (3-4 пъти) по 5 гранули за смучене през 20-30 минути веднага след нараняването, в голяма степен би предотвратило появата на оток и посиняване. Ако няма нарушаване целостта на кожата, ефектът на дадената през устата Arnica montanaможе да бъде подсилен с локално приложение на съдържащия същата активна съставка хомеопатичен гел – Arnigel (за деца над една годинка).

Ако детето си изкълчи крак или ръка, бихте могли да му помогнете с приложението на следните хомеопатични медикаменти, които ще намалят отока и болката и ще ускорят раздвижването – Apis mellifica 15 CH, Ruta graveolens 5 CH и Arnica montana 9 CH.Обичайно се дават по 5 гранули за смучене от всяко лекарство 5-6 пъти дневно в първите 1-2 дни след травмата, а след това още 4-5 дни – по 5 гранули 3 пъти дневно.

При счупване водеща е ролята на ортопедите. Но и тук можете да подпомогнете оздравителния процес и образуването на нова тъкан на счупеното място с приема на хомеопатичния специалитет Осетоцинезин. От него се приемат по 2 таблетки за смучене 2 до 3 пъти дневно, обикновено в продължение на 10-15 дни.

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре