Сега четеш
Подвижни игри

Подвижни игри

Безспорно, докато сме у дома, физическата активност на децата е намалена. Предлагаме ви няколко игри за раздвижване и забавление. Съобразете ги с възрастта на детето.

Лети, не лети

Детето стои право или е клекнало. Мама или тати назовават различни предмети. Ако предметите са летящи, детето „лети“, като маха с ръце, ако предметите не са летящи, детето стои неподвижно. Ако мама каже „лястовица“, детето започва да „лети“, ако каже „стол“ си стои на мястото.

Земя или въздух

Нужни са ви две топки или балони с различен цвят, например червена и синя. Червената е земята, синята – въздухът. Мама или тати подават някоя от топките на детето. Ако хване червената топка, трябва да каже животно. Ако хване синята – птица или насекомо.

Лястовички и котка

Сложете на земята възглавници. Това ще са гнездата на лястовичките. Детето и мама са лястовичките и си стоят в гнездата. Тати е котаракът и спи. Когато котаракът спи, лястовичките могат да летят – да обикалят в стаята, да скачат. Но, когато котаракът се събуди, лястовичките трябва бързо да са в гнездата, за да не бъдат уловени.

Снежинки и вятър

Мама или тати дават команда, според която детето реагира. Като се каже: „Има вятър“, детето е в ролята на снежинка и бяга, подскача, танцува… Като се каже: „Няма вятър“, детето кляка (снежинката пада на земята).

Морето се вълнува

Цялото семейство заставате прави. Един от вас е водещ и казва: „Морето се вълнува – едно, морето се вълнува – две, морето се вълнува – три. Морска фигура спри“ Всички се движат, правят някакви фигури и когато се каже „спри“, всеки замръзва. Който пръв мръдне, изгаря от играта.

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре