Сега четеш
4 съвета за правилно закаляване

4 съвета за правилно закаляване

 

Закаляването е изключително полезно за повишаване на неспецифичната имунна защита на детето. Необходимо е обаче да се следват няколко правила.

  1. Бъдете постоянни

Веднъж започнато, закаляването трябва да влезе в дневния режим на семейството, т.е. да се прави ежедневно, независимо дали мама е заета или отсъства. Добре е да се води дневник, за да се проследява колко дни, с каква продължителност и при каква температура се провежда съответната процедура.

  1. Съобразете се с индивидуалните потребности на детето

Индивидуалният подход е важен за ефективното провеждане на процедурите. Ако детето недоволства и процедурата му създава дискомфорт, върнете се една степен назад или не увеличавайте дразнителя. Така му давате време да се адаптира.

  1. Създайте положителна нагласа у детето

Закалителните процедури се приемат по-лесно от детето, а и от родителите, ако се провеждат под формата на игра, съчетани с масаж и гимнастика, между храненията, а не непосредствено преди или след тях.

  1. Не изпадайте в крайности

Една от най-честите грешки на родителите е прекалено бързото повишаване на силата на дразнителите, което може да доведе до обратния ефект – детето да се разболее.

Освен това, не забравяйте, че дори и при правилно проведени процедури малкото човече може да се разболее и за това не е виновно закаляването.

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре