Сега четеш
Природни средства за подсилване на детския имунитет: eхинацея

Природни средства за подсилване на детския имунитет: eхинацея

Природата разполага с достатъчно средства за профилактика и лечение на зимните инфекции. На всичко отгоре, те са достъпни, евтини и приятни.

Ехинацеята е добро противовирусно и имуноукрепващо средство и въпреки че отстъпва на прополиса за дълготрайна профилактика, тя е много добра за терапия в острата фаза на простудните заболявания. Приемът на ехинацея увеличава активността на „гардовете” – моноцити и макрофаги, подпомага нарастване на броя на т.нар. „имунокомпетентни клетки” и повишава защитните сили.

Ехинацея може да се прилага при деца по следната схема: започва се първа доза 12 капки за по-малките деца и 15 капки за по-големите, като приемите се повтарят 3-4 пъти през половин-един час. Лечението продължава с прием на 5 капки за по-малките и 8 капки за по-големите, през един-два часа в продължение на 1-2 дни.

За дългосрочна профилактика ехинацеята се приема в продължение на 6 седмици, 2 пъти дневно, след което се прави пауза от 3 седмици.

Виж още

И един съвет – има много продукти с ехинацея на пазара, но е хубаво да се знае, че най-добра е тази, чиито анестезиращ ефект се усеща на езика. Ако не се усеща, значи или суровината не е била добра, или е използвана малко от нея.

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре