Сега четеш
Хайде на ски!

Хайде на ски!

Планина, сняг, чист въздух, ски, емоции… Със сигурност това е добро решение за една полезна и приятна зимна почивка. Знаем, че спортът е важен за децата – както за физическото, така и за психическото им развитие. А какъв по-подходящ спорт от ските през зимата. На каква възраст може да запишете детето на ски, защо е добре да се доверите на училище за ски, каква екипировка е нужна? По темата рзговаряме с Моника Тепавичарова.

 

Коя възраст е подходяща да запишем детето на ски?

Най-ранната възраст, която е подходяща да запишем децата си на групово обучение по ски, е на 4 години. На тази възраст децата започват да разбират, контактни са едни с други и лесно се приспособяват към непозната среда.

 

Кой вариант е по-добърна ски училище или уроци с мама и тати?

Ски училищата разполагат с квалифициран персонал с богат опит в работата с деца. Първите стъпки за всяко едно дете са много важни във всеки един спорт, затова ние препоръчваме те да бъдат под наблюдението на специалисти, за да може след това карането с мама и татко да бъде забавление.

 

Каква екипировка трябва да подготвят родителите, ако детето ще се учи да кара ски?

Екипировката е много важна част от карането на ски. Тя трябва да е удобна, за да не затруднява движенията на детето. Желателно е, когато хлапето се качва в планината, за да кара ски, да е облечено в грейка, която е от две части – яке и долнище, под грейката трябва да има термобельо, необходими са още скиорски чорапи, полар, шапка и хубави скиорски ръкавици. Относно ски екипировката – ски, ски обувки и щеки, можете да закупите своя собствена от специализиран магазин или да наемете такава от ски гардероб.

 

Има ли опасност от повече травми при зимните спортове?

Всеки един спорт крие рискове от травми, но това не трябва да отказва родителите да пращат децата си в планината и да практикуват различни зимни спортове на открито.

 

Какво е важно да знаят родителите за зимните спортове?

Ските са един чудесен спорт, който изгражда характера на всяко дете. Децата се развиват физически, запознават се с нови деца и създават приятелства, добиват увереност, че ще се справят с всяко затруднение, стават по-самостоятелни и най-важното – изграждат имунитет, дишат чист въздух и се прибират с румени бузки.

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (2)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре