Сега четеш
Софийска нощ на игрите

Софийска нощ на игрите

Кой не би желал да си направи собствена видеоигра, да нарисува своя любим герои или да си поиграе с роботи? Какви са ползите от електронните спортове или как можем да преоткрием музея чрез игра? Тези и много други забавления очакват деца, младежи, родители и всички, които обичат света на игрите на Sofia Game Night на 2 ноември. Ще има над 40 събития на 30 локации в цяла София.

През тази година за първи път в програмата се включват РобоКидс (SofiaLab, ул. „Сердика“ 1), който ще покажат на по-малките дизайнери, колко е забавно да направиш собствена игра.

Dechica.com, са обещали съботен следобед пълен с образователни интерактивни игри, добавена реалност и занимавки от хартия.

Матема и SmartyKids Център (ул. „Цар Самуил“ 109) са подготвили настолни игри за най-малките, които ще имат възможността да упражнят паметта си и да изпробват своята логика с главоблъсканици.

MindHub“ (ул. „Шипка“ 34) ви канят на „Вечер на програмирането“, на която деца и техните родители ще могат да научат повече за ключови умения за професиите на бъдещето, както и да си поиграят с роботите Даш и Дот.

Компютърната академия IT STEP (ул. „Алабин“ 58) кани децата да се включат в откритите уроци: „Създай геройче с Illustrator“, „Направи първата си игра със „Scratch“ и „Създай игра с Kodu“,  да разберат повече за „Теория на цветовете, базирана на герои от игрите“, а родителите ще узнаят как чрез електронни спортове и игри младите таланти развиват личностни и интелектуални качества.

Националният исторически музей (ул. „Витошко лале“ 16) се включва с настолни игри като „Не се сърди човече“, „Jenga“, „Дама“ в човешки размери, както и игри, разработени от музейните специалисти с цел да направят опознаването на експонатите в музея по-различно и интересно.

За първи път се включва и Британски съвет (ул. „Кракра“ 7). Те са подготвили интересна среща с „Micro:bit“ – джобен, програмируем компютър, разработен от БиБиСи и въведен в учебната програма в Обединеното кралство и други страни по света. Устройството е подходящо както за деца и тийнейджъри с опит в кодирането, така и за абсолютно начинаещи.

Пълната програма на Sofia Game Night можете да намерите тук.

Sofia Game Night се организира от Гьоте-институт България и ESL с генералното партньорство на The Stars Group с партньорството на Game Dev Summit и Ozone.bg, както и с подкрепата на Френско-немския културен фонд и в партньорство с Френски институт в България.

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре