Сега четеш
Спешна педиатрична помощ в София

Спешна педиатрична помощ в София

Ако живеете в София и детето ви се нуждае от спешна педиатрична помощ през нощта, в почивните или празничните дни, вариантите да потърсите медицинска помощ са следните:

  1. Личният лекар на детето ви има сключен договор със спешни центрове, в които има денонощно дежурен педиатър и които поемат прегледите през почивните дни, нощите и уикендите. Обикновено това е обявено на вратата на кабинета;
  2. УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ разполага с денонощен детски спешен кабинет и с денонощни детски хирургични спешни кабинети;
  3. Детската клиника на УМБАЛ „Александровска“ разполага с денонощен детски приемен кабинет за деца с остри или обострени хронични респираторни заболявания.
  4. СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“ (т.нар. Педиатрия) разполага с денонощен приемен (не спешен!) кабинет и само с 6 легла за респираторно болни деца.
  5. Първа детска консултативна клиника разполага денонощно с дежурен педиатър.
  6. Аджъбадем Сити Клиник болница Токуда разполага с денонощен детски спешен кабинет.
  7. В дневния детски стационар на ДКЦ Вита База 2, на разположение на малките пациенти всеки ден от 08:00 до 18:30 ч., включително в събота и неделя, е екип от висококвалифицирани педиатри.
  8. На телефон 112 откликват бързо на повикване за дете.

Внимание: Повечето състояния, които тревожат родителите и поради които се налага да търсят лекарска помощ през нощта, в почивните и празничните дни, всъщност, не са спешни състояния. За спешни състояния се определят тези, свързани с рязко влошаване на състоянието на детето, загуба на съзнание, гърч (освен температурен), повръщане с опасност от дехидратация (най-вече при бебета), травми, затруднено дишане, данни за силна болка.

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре