Сега четеш
Ухапване от паяк

Ухапване от паяк

Повечето паяци у нас не представляват заплаха за хората. Ухапванията обикновено предизвикват само локална реакция – на мястото на ухапване се появява единична повдигната папула, последвана от зачервяване и болезненост. В повечето случаи симптомите отшумяват в рамките на два-три дни. Като цяло ухапванията от паяци са опасни само за хора с изразена алергична предразположеност, както и за бебета и хората в старческа възраст.

Ухапванията от паяци често отнемат повече време за лечение, отколкото други ухапвания от насекоми и могат да засегнат тъканите на кожата. Важно е местото на ухапването да се запази чисто, за да се намали рискът от инфекция.

Когато след ухапване от паяк се появи по-изразена реакция, мястото трябва да се дезинфекцира, за да се предотврати евентуална инфекция. При оток се поставя лед. При сърбеж мястото може да се намаже с антихистаминов крем или да се приеме антихистамин през устата. Ако на следващия ден се появи късна реакция, се прилага локален препарат, съдържащ кортикостероид и антибиотик. Ако симптомите на ухапване от паяк не изчезнат до 2-3 дни, трябва да се потърси лекарска помощ.

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре