Сега четеш
Безплатен ултразвуков скрининг на недоносени бебета

Безплатен ултразвуков скрининг на недоносени бебета

През цялата 2017 г. в „Токуда Болница София“ ще се извършват безплатни ултразвукови изследвания за рискови новородени и недоносени бебета. Изследванията включват ултрaзвуков скрининг на слуха, трансфонтанелна ехография и ехографско изследване на коремни органи. Прегледите са насочени към деца до 1-годишна възраст, лекувани след раждането си в интензивен сектор. Неонатолозите на „Токуда“ ще провеждат консултациите, както досега, всяка последна събота на месеца. Първите прегледи за годината са насрочени за 28 януари и 25 февруари. За записване родителите могат да използват тел: 02/403 4000 и 02/403 4928.

Ултразвуковото изследване е напълно безвреден и щадящ метод, чрез който се осъществява бърза и надеждна профилактика на често срещани проблеми, особено при недоносените и рискови групи деца.

„Превантивната програма ще бъде с акцент върху към недоносени новородени и бебета, родени на термин, но преминали интензивна терапия след раждането си. Рисковете при тях, свързани с двигателното и нервно-психическо развитие, са по-високи, което изисква дългосрочно прецизно проследяване“, казва д-р Радка Масларска, началник на отделението по Неонатология на МБАЛ „Токуда Болница София“.

Тя препоръчва родителите да не отлагат специализираните консултации и изследвания, тъй като възможностите за лечение при евентуални отклонения са много по-големи, ако се открият в ранна възраст. Според специалистите най-подходящият период за провеждане на този ултразвуков скрининг е до 6-ия месец за децата, родени на термин, и до 1-годишна възраст за недоносените деца.

Виж още

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре