Сега четеш
Как да помогна на детето си с хомеопатия, ако е болно от варицела?

Как да помогна на детето си с хомеопатия, ако е болно от варицела?

Варицелата е вирусно инфекциозно заболяване, което повечето хора преболедуват в детска възраст. То се предава по въздушно-капков път и е силно заразно (до 80% от влезлите в контакт с болния също се разболяват). Болестта се проявява средно две седмици след контакта със заразоносителя. Тя започва неспецифично – с болки в гърлото, повишена температура, общо неразположение. Това трае около 2-3 дни, като на този етап болният вече е заразен. След това се появява типичният за варицелата обрив. Той започва с надигнати червени петънца, върху които бързо се образуват мехурчета с бистро съдържимо. Обикновено най-напред се засягат гърдичките, коремчето, гръбчето, а след това лицето, окосмената част на главата, крайниците. Мехурчета могат да се появят и по лигавиците: в устната кухина или по половите органи. Обривът е много силно сърбящ. Характерно е, че той „избива” на няколко тласъка, което определя наличието на обривни единици в различни фази на развитие – петънца, мехурчета или вече завехнали „пъпчици”. Обикновено човек е заразен за околните, докато мехурчетата завехнат и се покрият с корички. След преболедуване от варицела се изгражда доживотен имунитет.

Когато варицелата протича неусложнено, основният проблем, който измъчва детето и неговите родители, е непрестанният сърбеж. Този сърбеж прави детето нервно и неспокойно, а разчесването създава опасност от инфектиране. След подобно разчесване има и вероятност да останат неприятни белези върху кожата.

 

Как може да ни помогне хомеопатията?

Тя може да съдейства за по-бързото „избиване” на обрива и за значително облекчаване на наличния сърбеж. Това става с помощта на следните медикаменти:

Vaccinotoxinum 15 CHтози медикамент се приема обичайно само веднъж – в началото на боледуването в доза 10 гранули за смучене.

Rhus toxicodendron 9 CH – от него се дават по 5 гранули за смучене 3-4 пъти дневно. Колкото по-интензивен е сърбежът, толкова по-чест е приемът на Rhus toxicodendron.

Виж още

На този етап могат да бъдат приложени и локални средства за нанасяне върху кожата, които облекчават сърбежа и намаляват вероятността от инфектиране. Най-често това са цинк или съдържащи ментол пудрички, кремчета или лосиони. Щом отмине стадият на мехурчетата, вече не е необходимо да се дава Rhus toxicodendron.

Ако се появят мехурчета и по половите органи, където освен сърбеж детето често изпитва и болка при опит за разчесване, полезно е приложението на медикамента Croton tiglium 9 CH. Обикновено от него се дават по 5 гранули за смучене 3-4 пъти дневно. Колкото по-интензивен е сърбежът, толкова по-чест е приемът.

Често на мястото на завехналите „пъпчици” остават бледолилави белези. За да се предотврати това, към края на боледуването може да бъде включен медикаментът Antimonium tartaricum 9 CH в доза 2 пъти по 5 гранули.

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре