Сега четеш
Зимни игри

Зимни игри

Снегът вали, вали… А вие готови ли сте да излезете навън и да се забавлявате. Предлагаме ви 3 игри, подходящи за малки, големи и още по-големи. Доставяйте и на себе си, и на децата си повече радост и положителни емоции – това е един от ключовете и към повече здраве.

 

Снежни ангели

Тази игра най-вероятно ти е позната от твоето детство. Покажи на малчо как да легне по гръб в снега и да раздвижи ръце, като че ли лети. Така ще се оформят крилата на ангел. После помогни на детето внимателно да стане, за да не се развали получилата се снежна фигура на ангел.

Добър ден, довиждане

Направихте ли вече снежен човек? Е, хайде сега, организирайте състезание кой пръв ще му каже „Добър ден“ и „Довиждане“. Застанете на определено разстояние от снежния човек, да речем на 10 крачки от него. Кой пръв ще стигне до него подскачайки с двата крака, а после и само с единия, за да го поздрави с поклон и да се сбогува с въздушна целувка. Който пръв се върне на изходната точка е победител.

Бели скулптури

Ако през лятото сте се възхищавали на пясъчни скулптури, то сега е време за снежни. Подскажете на детето какво може да сътвори от снега – разбира се, че не само снежен човек, а и дворец, масичка със столчета, гъсеница и какво ли още не. Не забравяйте да снимате вашите скулптури и да ги споделите с нас.

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре