Сега четеш
Забавления у дома

Забавления у дома

Доброто настроение, спокойната атмосфера и усмивките у дома са важни за здравето, нали? Предлагаме ви няколко свежи идеи за семейни занимания у дома.

 

Конкурс с костюми

Отворете гардероба и се обличайте с всички възможни и невъзможни дрехи и аксесоари. Оставете детето само да изпробва различни варианти. Вашият пуловер вероятно ще бъде прекрасна рокля за малката ви дъщеря, а синът ви ще се „изгуби“ в дънките на тати. Измислете име на всеки костюм, ако искате проведете и гласуване, като предварително подготвите някаква награда/изненада за този, който събере най-много гласове.

Заедно в кухнята

Децата обичат да помагат в кухнята. Пригответе заедно курабийки, шарена салата, вкусна вечеря… Кулинарните занятия развиват фината моторика и самостоятелността на детето, а също така засилват и вниманието му към продуктите. Освен това съвместната работа ще засили връзката между вас. Нека децата участват в процеса на готвене, като се съобразите съответно с тяхната възраст и правилата за безопасност.

Семейно дърво или фотоалбум

Семейното дърво е чудесна възможност да си спомните и да разкажете на детето историята на вашия род. Разгледайте семейния архив със снимки и на един голям картон направете „дървото“. Нека и снимката на детето е сред роднините. Може също така да изберете снимки от най-вълнуващите моменти на вашето семейство през последната година и да оформите албум. Към всяка фотография може да добавите текст или детска рисунка. Да, за много хора вече снимките на хартия са отживелица, но пък някак си носят друго настроение.

Куклен театър

Изберете подходяща приказка или история и я изиграйте. Няма значение дали ще бъде с кукли или вие ще бъдете актьорите. Със сигурност би било още по-приказно, ако спуснете пердетата и включите нощната лампа или запалите свещи. Създайте си уют и топлина.

Забавна къща

Вземете покривка, одеяло, възглавници, столове и всичко останало, което може да бъде полезно в изграждането на къща. Разбира се, къщата лесно може да бъде променена в хижа, космически кораб, колибка и т.н. А колко ли човека ще може да побере новият дом? Спомнете си приказката „Дядовата ръкавичка“ и се забавлявайте.

Весела дискотека

Всички знаем, че движението е важно за нашето здраве. Подберете детски песнички и се пригответе за танци. Ако танцувате трима човека, сложете на пода две възглавници. Мама или тати освен да танцуват, влизат и в ролята на дисководещ. Пускате песен и изненадващо я спирате. При спирането сядате на възглавниците – който не успее, изгаря от играта, съответно се маха и едната възглавница. Идва следващата песен, отново се спира и се излъчва победителят.

Напишете приказка

Всеки казва по едно изречение. Мама записва на лист хартия. И така, докато свърши листът. След това мама чете написаното. Смехът е гарантиран. Или вземете бял лист и нека всеки нарисува по нещо. След това се опитайте да съставите заедно с детето приказка по получилата се рисунка.

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре