Сега четеш
Животът продължава… и под карантина

Животът продължава… и под карантина

Алармата… Понеделник е! Бързо! Няма време! Седмицата започва! Е, може би ни се иска точно онзи забързан понеделник, срещу който все недоволствахме, но сега е друго. Вкъщи сме… всички… и то по цял ден заедно… и имаме време… Дори и в най-лошата ситуация нека се опитаме да намерим положителното и поучителното. И за да не се превръщат ни дните в чудене какво да правим вкъщи с децата, нека направим своя план за седмицата (винаги, когато имаме план всичко изглежда по-подредено и организирано), защото е понеделник, защото пролетта е при нас, защото животът продължава, дори и под карантина… А за нашето здраве са от значение и усмивките, и доброто настроение, и удовлетвореността.

ПОНЕДЕЛНИК

Пролетно почистване! В зависимост от възрастта на децата, съобразете и задачите. Целта е да подредите гардероби и чекмеджета.Ако децата са малки, разбъркайте например чорапките и нека те да намерят чифтовете, а вие през това време ще подредите останалото. По-големите деца ще са доволни сами да решат кои дрехи ще носят и кои могат да подарят на по-малките.

ВТОРНИК

Заедно да сготвим! Ето една лесна рецепта за здравословна закуска: 3 яйца, 3 лъжици кокосово брашно, канела по вкус, 1 ванилия, 1 лъжица кокосово масло, по желание – орехи. Всичко се разбърква и се пече в малка тавичка, покрита с хария за печене. Дайте на децата да отмерват количествата и да разбъркат сместа. Когато участват в процеса на готвене, много повече ще им хареса сготвеното J.

СРЯДА

Весел карнавал! Със сигурност в гардероба имате шалове, шапки, ръкавици, очила… Извадете ги, заедно и с няколко различни дрехи и се подгответе за карнавал. Пуснете си любимата музика, маскирайте се и се забавлявайте. Защо да не се обадите и на ваши приятели, да им се покажете на камерата. Може би и те набързо ще се маскират и онлайн карнавалът е готов J.

ЧЕТВЪРТЪК

Весела дискотека. Всички знаем, че движението е важно за нашето здраве. Подберете детски песнички и се пригответе за танци. Ако танцувате трима човека, сложете на пода две възглавници. Мама или тати освен да танцува, влиза и в ролята на дисководещ. Пуска песен и изненандващо я спира. При спирането сядате на възглавниците, който не успее, изгаря от играта, съответно се маха и едната възглавница. Идва следващата песен, отново се спира и се излъчва победителя.

ПЕТЪК

Напишете приказка. Всеки казва по едно изречение. Мама записва на лист хартия. И така докато свърши листа. След това мама чете написаното. Смехът е гарантиран J. Или вземете бял лист и нека всеки нарисува по нещо. След това се опитайте да съставите заедно с детето приказка по получилата се рисунка.

СЪБОТА

Творете.. Децата обичат да рисуват и да майсторят какво ли не. Направете си изложба у дома. Рисунки по вратите, прозорците… Направете цветя от хартия. Облепете с хартия кофичка от мляко, вземете сламки и залепете на тях изрязани цветя от цветна хартия. Ще имате прекрасен пролетен букет от хартия. Със сигурност мама има скъсани гердани или пък някъде стоя събраните мидички от лятото. Направете си бижута. Развихрете фантазията си и творете.

НЕДЕЛЯ

Изненада за всеки! Нека всеки от семейството да измисли изненада за другия. Ако детето е малко, мама или тати минава в един отбор с него J. Ако е по-голямо, със сигурност ще се справи и само. Изразете своята благодарност един и към друг и вярата си, че заедно можете да се справите със всяка ситуация, колкото и да е тежка тя. Вие вече го доказахте, защото въпреки карантината, животът продължава… все така вдъхновено, защото сте заедно и се обичате.

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

© 2022 GolemiteIMalkite.bg. Всички права запазени!

Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре